Bővül a közösségi elektromos autók száma Budapesten

-

Az indulás óta eltelt két hónap pozitív visszajelzésein felbátorodva a GreenGo közel duplájára emelte bérelhetó elektromos autóinak számát.


Korábban itt írtunk a GreenGo nevű új közösségi autós szolgáltatásról, amely tavaly novemberben indult 45 elektromos autóval Budapesten. A szolgáltatás béta teszt szakasza most lezárult, amelynek eredményeképpen a tulajdonosok a szolgáltatás továbbfejlesztéséről és a flotta bővítéséről döntöttek. A főváros útjain így mostantól már 75 elektromos gépkocsival találkozhatunk, amelyeket továbbra is az induláskori feltételek mellett vehetnek igénybe az utasok.

„Az elmúlt két hónap bebizonyította, hogy a budapestiek kedvelik ezt a trendi és környezetbarát közlekedési módot. Sokan és sokat használják a szolgáltatásunkat, ami nagy öröm számunkra. De természetesen nekünk is van még mit tanulnunk. Az elmúlt hetek súlyos mínuszai miatt előfordult, hogy a vártnál gyakrabban kellett a töltőállomásokra beállnunk, akár nappal is. Nagyon hálásak vagyunk a fővárosi elektromos autós közösségnek a sok támogatásért, tanácsért és persze türelemért, amit ezekben a napokban nyújtottak számunkra” – fogalmazott Michaletzky Bálint, a vállalkozás résztulajdonosa és vezetője.

A mobilapplikáció/weboldal segítségével működő car-sharing szolgáltatás, az autóparkja növelése mellett, már idén elkezdi a szolgáltatási terület bővítésének előkészítését is. Amíg ma az autók egyelőre csak az applikáció által jelzett területen belül (Árpád-híd – Hősök tere – Baross utca – Rákóczi híd – Bocskai út – Alkotás út – Óbuda által határolt kerületekben) elérhetőek, úgy ez a tervek szerint már a belátható közeljövőben nagyobb területre fog növekedni.