Botrányos videó árnyékolta be az NFL-tehetségek ünnepét

Fotó: Jonathan Daniel/Getty Images

-

A várakozásoknak megfelelően a Los Angeles Rams az irányító Jared Goffot (felső képünkön) választotta ki az első helyen az észak-amerikai profi amerikaifoci-bajnokság (NFL) idei amatőr játékosbörzéjén, a drafton.A St. Louisból idén nyáron a kaliforniai metropoliszba költöző klub két héttel ezelőtt komoly ellenértékért – számos draftjogért – szerezte meg az első választás jogát a Tennessee Titanstől, és már ekkor szinte biztosan lehetett tudni, hogy a kaliforniai születésű, egész eddigi pályafutását az államban töltő 21 éves irányítót fogja kijelölni, hogy legyen a gárda vezére.


Jared Goff pillanatai:


A második helyen is egy irányító kelt el, a Philadelphia Eagles a másodosztályban rekordokat halmozó, hatalmas tehetségnek tartott Carson Wentzet választotta. Legutóbb 2008-ban fordult elő, hogy a draft első körében elkelt egy másodosztályból érkező irányító, Joe Flacco azóta már Super Bowlt nyert a Baltimore Ravensszel. A harmadik helyen a San Diego Chargers egy védőjátékost, az ellenfél irányítóját zavaró Joey Bosát választotta ki.

A Chicagóban rendezett draft első körét egy botrány is beárnyékolta, ugyanis az egyik legnagyobb tehetségnek tartott játékosról, a legtöbb szakértő által az első ötbe várt Laremy Tunsilról percekkel a kezdés előtt egy olyan videó jelent meg az interneten, amelyen egy gázmaszkban éppen marihuánát szív.A támadófaljátékos elmondta, valaki feltörte a Twitter-fiókját, így került ki az évekkel ezelőtti videó. Tunsil emiatt lecsúszott a legjobb helyekről – ráadásul az NFL újoncainak fizetését annak függvényében állapítják meg, hogy milyen helyen kelnek el a drafton –, végül a 13. helyen a Miami Dolphins vitte el. A játékos megpróbáltatásai ezt követően sem csökkentek, hiszen nem sokkal később kiderült – szintén egy internetre kikerült beszélgetés alapján –, hogy az egyetemen pénzt fogadott el edzőjétől, hogy fizesse a lakását.A bajnoki címvédő Denver Broncos Paxton Lynch személyében szintén irányítót szerzett, ez nem is meglepetés, mivel a legendás Peyton Manning márciusban bejelentette visszavonulását.

A draft második és harmadik körét pénteken, míg a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik körét szombaton rendezik.

Úgy tűnik, ez egy ilyen nap, hiszen az Aston Villa csapatkapitányi tisztjéről lemondott Gabriel Agbonlahor, akiről vízipipázós, nevetőgázszívós, night klubos fotók kerültek nyilvánosságra.