Botránnyal hangolnak a románok a foci-Eb-re

Fotó: AFP / DANIEL MIHAILESCU

-

A szövetségi kapitány összeveszett a Steaua Bucuresti elöljáróival, akik erre nem engedték a klub játékosait a válogatott edzőtáborába.


Anghel Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya összeveszett a Steaua Bucuresti elöljáróival, ennek következményeként pedig a fővárosi klub egyetlen játékosa sem tartott az Európa-bajnokságra készülő válogatott téli edzőtáborába.

A probléma azzal kezdődött, hogy a Steaua vezetősége kijelentette, nem hivatalos mérkőzésekre maximum három futballistát enged el a válogatotthoz, ám Iordanescu hat labdarúgóra számított a mostani túrán, s nem volt hajlandó kompromisszumot kötni.

„Mindenki vagy senki – jelentette ki a szakvezető. – A Steaua lépése nem fair. Tisztelni kell a nemzeti csapatot, amely Európa-bajnokságon szerepel majd.”

A botrány kapcsán már több más román klub vezetője is megszólalt. A Pandurii Targu-Jiu klub elnöke például azzal fenyegetőzött, hogy ő is visszahívja futballistáit Törökországból, ha a Steaua labdarúgói nem utaznak el a válogatottal.

Románia az Eb selejtező sorozatában a magyarokkal szerepelt egy csoportban, s csoportmásodikként vívta ki a részvételt. Franciaországban a házigazdák válogatottja, valamint az albán és a svájci csapat lesz az ellenfele.

A román együttes hétfőn utazott el Törökországba, ahol egy nem hivatalos mérkőzést is játszik majd.