Botka ismét Gyurcsánynak üzent

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Amíg az emberek félnek a migrációtól, addig a kerítésnek állnia kell – mondta a szocialista jelölt.


A szocialisták kormányfőjelöltje nem tartja kollaboránsnak Puch Lászót, amiért lapjait az Orbán-kormány állami hirdetésekkel segíti – olvasható a Heti Válasz interjújában. Botka László azt mondta, Molnár Zsolttal rendezte vitáját, az MSZP nagy öregjei – mint a volt pénztárnok vagy Szekeres Imre – vállalhatóbbak, mint Gyurcsány Ferenc, mert nincsenek politikai elképzeléseik önmagukkal kapcsolatban, csak a párt felé elkötelezettek, hátrébb léptek.

A Demokratikus Koalíció elnökéről azt gondolja, a 2010 előtti kormányzás sok százezer embert ábrándított ki a baloldalból. “Gyökeresen új politika kell tehát, illetve garancia arra, hogy nem ott akarjuk folytatni, ahol nyolc éve abbahagytuk. Hiába osztom a véleményt, hogy a legrosszabbul teljesítő szocialista kormány is jobb volt, mint az Orbán-rezsim, ez győzelmi stratégiának kevés. A szememben azok a demokraták, akik a bukásuk után a tapasztalataikkal akarják segíteni a friss szereplőket. És nem azok, akik új pártjukkal hat év után is a parlamentbe jutás küszöbén egyensúlyoznak, miközben máig ők az ország legelutasítottabb politikusai. Nem emlékszem, hogy a francia elnökválasztás előtt Francois Hollande azzal töltötte volna az idejét, hogy ott gáncsolja Emmanuel Macront, ahol éri. Nem csak beszélni kell arról, hogy európai demokraták vagyunk, időnként úgy is kellene viselkedni” – mondta Botka.

A Botka-lufi kipukkadásától nem tart, és ismeri a magyar emberek gondjait, félelmeit, az unió hibáit. Amíg az emberek félnek a migrációtól, addig a kerítésnek állnia kell, de szeretné, ha megszűnnének a félelmet kiváltó okok – mondta.

Botka azt mondta, hogy úgynevezett árnyékkormánya tagja lesz Pogátsa Zoltán közgazdász, Andor László volt EU-biztos és Komáromi Zoltán orvos is. Szerinte Karácsony Gergellyel érdemes lehet összefogni, és reméli, hogy megtalálják a Párbeszéd helyét a kormányváltó szövetségben.