Boszniából kap cipőt Melania Trump

Fotó: DPA / RON SACHS

-

Nem szeretik Hillary Clintont, ezért neki nem küldenek semmit.


Két pár különleges kidolgozású cipőt küld ajándékba egy boszniai cipőgyár Melania Trumpnak, Donald Trump republikánus párti elnökjelölt feleségének. Az arany- és a fehér színű cipőt a gyár vezetői hétfőn mutatták be, és állításuk szerint azonnal postára is adták. Azt mondták, Melania Trump már várja a cipőket. A reménybeli first ladyt előre értesítették az ajándékról. A gyár vezetői szerint Melania Trump nagyon megörült, mert – mint mondták – nem is számított arra, hogy európai támogatást kap az elnökválasztási kampányban.

Marinko Umicevic, a cipőgyár igazgatója szerint az aranyszínű cipőt a mindennapokra szánják, míg várakozásaik szerint – Donald Trump elnökké választása esetén – Melania Trump a fehér cipőben lép be először a Fehér Házba.

A szlovéniai születésű Melania Trumpot egyrészt származása miatt támogathatja a Boszniai Szerb Köztársaság központjában, Banja Lukában található gyár. Másrészt ezzel fejezhetik ki ellenszenvüket Trump demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton és férje iránt. A szerbek Bill Clinton korábbi amerikai elnököt teszik felelőssé azért, mert a NATO a boszniai szerb állásokat bombázta az 1992–1995-ös boszniai háború végén, illetve 1999-ben légi háborút vívott az akkori Jugoszlávia ellen.