Bosszús győztes, elégedett vesztes a BL-est után

Fotó: MTI/AP / Christophe Ena

-

A 2-1-es párizsi sikert hozó BL-nyolcaddöntő után Laurent Blanc, a Paris Saint-Germain edzője bosszús volt, míg Guus Hiddink, a Chelsea trénere elégedetten értékelt.


„A 2-1 nem nagy előny, ám csapatom jól játszott - mondta Blanc, aki leginkább az első félidő utolsó pillanataiban kapott gól miatt volt ideges. – Kifejezetten bosszús voltam, ám a szünetben arra biztattam a játékosokat, hogy úgy játszanak tovább, mint az első játékrészben.”

A francia szakember elismerte, hogy az angol csapatnak is voltak nagy helyzetei a meccsen, ennek ellenére úgy érzi, a 2-1 nem tükrözi hűen a mérkőzés képét: „Kiválóan játszottunk, ebben a szezonban ennél csak Madridban nyújtottunk jobb teljesítményt.” Blanc szerint a londoni visszavágó hasonló játékot hoz majd, mivel „nem hinném, hogy a Chelsea harcmodort vált a második meccsre, mint ahogy mi sem.”

Blanc külön kitért a győztes találatot szerző Edinson Cavanira, aki az utóbbi időszakban rengeteg kritikát kapott a francia szakíróktól visszafogott formája miatt. A tréner azt mondta, reményei szerint a mostani találat visszaadja az uruguayi csatár önbizalmát.

Guus Hiddink azt fejtegette, hogy bár nem szeret veszíteni, az idegenben lőtt gól sokat érhet: „Boldog nem vagyok, de nem szenvedtünk borzalmas vereséget.”

A csapatot december óta vezető Hiddink továbbra is ötvenszázalékos esélyt ad a továbbjutásra, negatívumként csak annyit jegyzett meg, hogy négy-öt komoly helyzetből többet kellett volna kihasználniuk. A londoni visszavágót március 9-én rendezik.