Boskov már odaát vezényli a tréningeket

Elhunyt Vujadin Boskov, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi sikeredzője.


Az egykori jugoszláv válogatott játékost - exklubja, az újvidéki Vojvodina vasárnapi közlése szerint - 82 éves korában, hosszú betegség után érte a halál. Boskov, aki összesen 57 alkalommal lépett pályára a volt Jugoszlávia színeiben, majd később szövetségi kapitánya is volt a válogatottnak, egyik legnagyobb sikerét 1980-ban érte el, amikor spanyol bajnoki címre vezette a Real Madridot; abban a szezonban a kupát is megnyerték.

A klubhoz az 1979-80-as idényben érkezett s egészen 1982 márciusáig volt a királyi gárda trénere. Az azonnali bajnoki cím után a következő szezonban ezüstérmet szerzett a Reallal, amely az 1981-82-es bajnokságban aztán a harmadik helyen végzett. Kilencvennyolc bajnoki meccséből ötvennyolcat nyert meg, tizenkilencet veszített el, huszonegyszer játszottak döntetlent.

Tizenegy évvel később Olaszországban a Sampdoriával is bajnok, kétszeres kupagyőztes, olasz szuperkupa, KEK-győztes lett. Nevelőegyesületének, a Vojvodinának technikai igazgatója volt, amikor a klub először bajnokságot nyert 1965-66-ban. Innen került a Jugoszláv válogatott élére. Holland kupagyőztes is volt, az ADO Den Haaggal. A zöld-sárgákat 1974-75-ben vitte a csúcsra.