Borzasztóan megy a Lakersnek az NBA-ben

Fotó: Getty Images / Stephen Dunn

-

HÁTTÉR

James Harden, a Houston Rockets sztárja karriercsúcsot jelentő 50 pontot szerzett, csapata pedig magabiztosan nyert a vendég Denver Nuggets ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.


A texasi klub történetében kilencedik alkalommal érte el egy játékos ezt a határt, legutóbb 1996. január 18-án a legendás Hakeem Olajuwonnak sikerült. Érdekesség, hogy Olajuwont és több korábbi csapattársát éppen ezen az estén, a találkozó szünetében köszöntötték a klub eddigi utolsó bajnoki címének huszadik évfordulója alkalmából.

New Yorkban a liga két legrosszabb mérlegével rendelkező csapata találkozott egymással, végül a vendég Minnesota Timberwolves hosszabbítás után diadalmaskodott a Madison Square Gardenben, megszakítva ezzel hat mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. A Phoenix Suns nem túl látványos mérkőzésen 74-72-re győzte le a vendég New Orleans Pelicanst. A találkozó legjobbja Brandan Wright volt, aki 16 pontja mellett karriercsúcsot jelentő 7 dobásblokkolást mutatott be. A New Orleans ezzel a vereséggel lépéshátrányba került az Oklahoma City Thunderrel szemben, az utolsó, rájátszást érő nyolcadik hely megszerzéséért folytatott versenyében.

A szebb napokat is megélt Los Angeles Lakers ezúttal otthon a Utah Jazztől kapott ki, ezzel sorozatban második szezonjában – a klub 67 éves történetében mindössze ötödször – szenvedett el legalább ötven vereséget.Eredmények:

  • New York Knicks–Minnesota Timberwolves 92-95, hosszabbítás után
  • Houston Rockets–Denver Nuggets 118-108
  • Phoenix Suns–New Orleans Pelicans 74-72
  • Los Angeles Lakers–Utah Jazz 73-80