Borzasztóan megverték a női pólósok Portugáliát

Fotó: MTI / Bugány János

-

Edzőmeccsnek is gyenge volt az Eb-találkozó, ahol 25-0-ra nyert a magyar válogatott.


Vízilabda-Eb, nők, A csoport, 4. forduló:
Magyarország–Portugália 25-0 (9-0, 6-0, 4-0, 6-0)

a magyar góldobók: Bujka, Kisteleki 4-4, Keszthelyi, Szücs, Czigány 3-3, Tóth, Illés, Antal 2-2, Takács, Garda 1-1

A magyar válogatott az első meccsén kikapott Hollandiától, azóta a harmadik győzelmét aratta. „Ezen a mérkőzésen az agresszív védekezést és a ziccerek kihasználását gyakoroltuk – mondta az M4-nek Szücs Gabriella. – ”Bíró Attila kapitány azt kérte tőlünk, hogy a helyzeteknél úgy figyeljünk oda, mintha már az oroszokkal játszanánk.”

Az utolsó csoportmeccsén (hétfő, 17.15) Oroszországgal találkozik majd a csapat. Ott a csoport második helye lehet a tét, egy győzelemmel elkerülnénk a spanyolokat és az olaszokat a negyeddöntőben.

A női tornáról csak a győztes jut ki az olimpiára, emellett a márciusi, hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen a selejtezőn, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet riói indulási jogot.


20 másodpercig tartott

A 2014-ben Eb-bronzérmes magyar együttes már húsz másodperc elteltével vezetett Takács Orsolya révén. Szücs Gabriella duplájával lett 3-0, és mivel a portugálok már ekkor sem tudtak érdemi ellenállást tanúsítani, az első szünetig kilencgólos előnyre tett szert a Bíró-csapat.

A második negyedben csaknem két percet kellett várni a tizedik magyar találatra, amelyet Tóth Ildikó jegyzett, látványos ejtéssel juttatva a labdát a rivális kapujába. Az edzőmeccs kategóriába is nehezen sorolható találkozón a nagyszünetre 15-0-nál vonulhattak el a felek.

A befejező nyolc perc az összesen négyszer eredményes Bujka Barbara góljával indult, miközben a portugálok változatlanul képtelenek voltak bevenni a magyar kaput, és Antal Dóra alakította ki a 25-0-s végeredményt.