Borzasztó hírt kapott Michelisz Norbert

Fotó: MTI / Marjai János

-

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Fellebbviteli Bírósága módosította a felügyelőtestület korábbi döntését, miután valamelyest helyt adott a WTCC-ben szereplő Honda és a JAS Motorsport, tehát Michelisz Norberték óvásának - írja a Hosszabbitas.hu.


A Hondák a szabálytalan padlólemez miatt kaptak komoly büntetést, a Magyar Nagydíjon és a Marokkóban szerzett pontjaikat ugyanis elvették. A fellebbezés után az FIA módosított, és a Hungaroringen szerzett pontokat megtarthatják Micheliszék, a Marrakechben gyűjtötteket viszont elveszik tőlük.Magyarországon Tiago Monteiro révén egy harmadik helye volt a Hondának, Marokkóban azonban a főversenyen hármas Honda-győzelem született Huff, Michelisz, Monteiro sorrendben. Michelisz itthon egy, Marokkóban viszont 32 pontot szerzett.


Nagyon rossz lenne, ha azok a pontjaim elúsznának,

mert látszik, hogy most van reális esélyem megszerezni az összetett második helyét” – mondta Michelisz egy nappal a döntés előtt az Origónak.


A Hungaroringen csak egy pontot szerzett, de azt meg is tarthatja


Michelisz eddig 120 ponttal a negyedik helyen állt 73 pontos hátrányban a listavezető José María López mögött, így viszont visszacsúszott az ötödik helyre, mindkét csapattársa Huff és Monteiro is előtte van.

Közben a csapatok Moszkvában tesztelnek, az első nap Honda-dominancia volt, Monteiro nyert Michelisz és Huff előtt.