“Borús, nyálkás” – ilyen karácsony vár ránk

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Bár előtte néha kisüt a nap, az ünnepekkor már újra ködös időnk lesz a köpönyeg.hu előrejelzése szerint.


Hétfő

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és továbbra is párás lesz a levegő. Elsősorban a Dunántúlon és délen szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet, és süthet ki rövid időre a nap. Szitálás bárhol lehet. Reggel +2, délután +7 fok körül alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk. Továbbra is korlátozott látási viszonyokra számíthatnak az autósok.


Kedd

A megélénkülő délnyugati szél főleg a nyugati tájakon szaggatja fel a makacs ködfelhőzetet. Az északkeleti, keleti területeken maradhat a zárt felhőzet, napsütés nélkül. 5 és 11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.


Szerda

Ismét nagyrészt borult idő lesz, csak kevés helyen bukkanhat elő rövid időre a nap. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.


Csütörtök

Szenteste napján túlnyomóan borult, párás, több helyen tartósan ködös idő lesz. Gyenge lesz a légmozgás. Gyenge szitálás bárhol előfordulhat. Reggel +1, délután +5 fok körüli értékek lehetnek.


Péntek, szombat

Karácsony első és második napján is folytatódik a borús, párás, nyirkos időjárás. A maximumok 2 és 9 fok között alakulhatnak.