Börtönbe kerülne a Dortmund örmény sztárja, ha belépne Azerbajdzsánba

-

Politikai okokból nem utazott el a Borussia Dortmunddal a csapat örmény futballistája, Henrih Mhitarjan Bakuba, az FK Qäbälä elleni csütörtöki Európa Liga csoportmérkőzésre.


„Beszéltünk vele az utazás előtt, s úgy véltük, bármiféle kellemetlenség elkerülése végett ez a legjobb megoldás” – nyilatkozta Hans-Joachim Watzke, a német klub ügyvezetője.
A középpályás az Örményország és Azerbajdzsán közötti területi konfliktus, illetve az abból adódó feszült viszony miatt nem akart Bakuba utazni. A két ország Hegyi-Karabah hovatartozását vitatja, és már többször is fegyveres konfliktussá fajult a feszült viszony.

Örményország és Azerbajdzsán az Eb- és vb-selejtezők sorsolásán (hasonlóan Oroszországhoz és Grúziához) soha nem kerülhet egy csoportba.
A német sajtó már augusztus végén arról írt, hogy Mhitarjan esetleg nem kap majd vízumot, az azerisport.com internetes oldal pedig arról számolt be, hogy Azerbajdzsánba érkezve akár le is tartóztathatják, mivel törvényt sértett 2011-ben azzal, hogy felbukkant Hegyi-Karabahban.
A Dortmund csütörtökön 17 órakor játssza EL-meccsét a Qäbäläval.