Börtönbe kerülhet a PSG balhés focistája

Fotó: Stephane ALLAMAN / STEPHANE ALLAMAN

-

Hivatalos személy elleni erőszak miatt első fokon két hónapos börtönbüntetést és 600 eurós bírságot kapott Serge Aurier, a Paris Saint-Germain elefántcsontparti labdarúgója.


A 23 éves hátvéd még májusban egy párizsi éjszakai bár előtt szabálytalanul parkolt nagy értékű gépkocsijával. A rendőrök felszólították, hogy álljon megfelelő helyre, vagy hajtson el. Aurier a jelentés szerint elutasította az együttműködést, szóváltásba keveredett velük, és az egyiket könyökkel meglökte. Ezt követően a rendőrök feljelentették őt, a labdarúgó pedig panasszal élt az eljárás miatt.


Mivel ügyvédje a hétfői ítélethirdetésnél jelezte, hogy fellebbeznek, a játékos szabadlábon védekezhet. Aurier elvileg szerdán pályára léphet a bolgár Ludogorec otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

Aurier már többször felhívta magára a figyelmet viselkedésével. Februárban néhány hétig nem játszhatott, mert inzultálta Laurent Blanc vezetőedzőt, míg a legutóbbi bajnoki fordulóban, pénteken piros lapot kapott.