Börtön és kiutasítás vár a Kecskeméten elkapott szerb embercsempészre

-

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy 57 éves szerb embercsempész ellen, aki még szeptemberben akart huszonkét szír menekültet Ausztriába fuvarozni.


A férfi tavaly szeptember 14-én fuvarozta volna a Szegedről a 22 menekültet kisteherautóban Budapestre, majd Ausztriába fizetség ellenében, de a rendőrök az M5-ös autópályán Kecskemétnél elfogták őket – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.


A szírek a szállításért 4-500 eurót (nagyjából 155 ezer forintot) ígértek a vádlottnak, de az embercsempész a pénzt nem kapta meg, ugyanis a rendőrök hamarabb tetten érték a szerv férfit, amikor az M5-ös egy parkolóban igazoltatták őket.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt az ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a lefoglalt kisteherautó az állam tulajdonába kerüljön. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.