Bors: rendőrfejek hullhatnak Lagzi Lajcsi ügye miatt

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

Lajcsi letartóztatásának alapja a lap szerint egy olyan lehallgatott telefonbeszélgetés, ami a védőügyvédek szerint egy másik másik ügy kapcsán jutott a hatóságok birtokába, így a Lajcsi elleni eljárásban nem lehet bizonyíték.


Galambos Lajost áram- és gázlopás gyanújával helyezték előzetes letartóztatásba szeptember 24-én. A Bors információi szerint azonban az ügyben súlyosabb volt a vesztegetés gyanúja, és letartóztatását is az utóbbi bűncselekmény indokolta. A vesztegetés bizonyítékául szolgáló felvétel azonban egy olyan lehallgatott telefonhívás, amihez egy másik ügy kapcsán jutott hozzá a hatóság, így jelen eljárásban nem lehet bizonyítékként használni. Lajcsi ügyvédei erre hivatkozva már fellebbeztek az előzetes letartóztatás ellen, és a jelek szerint ki is engedhetik Lajcsit.


A lap által megkérdezett védőügyvédek szerint ha beigazolódik, hogy egy valóban felhasználhatatlan bizonyíték miatt került Lajcsi előzetes letartóztatásba, annak az ügyet vizsgált nyomozókra nézve komoly következményei lehetnek. Az sem kizárt, hogy Lajcsi jogi elégtételt kérhet az előzetes letartóztatása miatt.