Bors: Jelentkezett az ötmilliárdos lottónyertes

-

A lap szerint egy 59 éves nőről van szó. De ha mégsem, valószínűleg az sem fog soha kiderülni, tesszük hozzá.


A Bors szerint a napokban tárcsázta a Szerencsejáték Zrt. nyertes vonalát az ötmilliárdos főnyereményt besöprő nyertes. A lap azt is tudni véli, hogy azt mondta: „Halló, nálam van a nyertes lottószelvény!” Cikkében a Bors azt is írja, hogy egy 59 éves, kétgyerekes családanyáról lehet szó.

A cég a lapnak annyit közölt: „Ha a nyertes a későbbiekben hozzájárul, tájékoztatni fogjuk a részletekről.”

Akár így történt, akár nem, valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, lenne rá egy fogadásunk, hogy a nyertes soha nem fog hozzájárulni a nyilvánossághoz.


A lap mindenesetre leírja az ilyenkor szokásos ügymenetet: a telefon túlsó végén a cég egyik tapasztalt munkatársa veszi fel a telefont, ő már évek óta látja el feladatát. Néhány ellenőrző kérdést tesz fel, hogy kiderüljön: valóban a nyertes hívta-e. Hol és mikor játszotta meg a szelvényt? Hány mezővel játszott? Mi volt a harmadik mező harmadik száma? Mi volt a negyedik mező legkisebb száma? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel. Ezeket csak az tudhatja, aki kitöltötte a szelvényt. A nyertest a Bors szerint két ember ismerheti meg. Hogy kik ők, azt egy 8-9 személyből álló csoportból a vezérigazgató választja ki,