Boross Péter szerint a menekültek biológiailag is mások, mint mi

Fotó: szpot.hu / Béla Fotós

-

A volt miniszterelnök, Orbán Viktor korábbi tanácsadója szerint a bevándorlás nem kulturális, hanem etnikai konfliktus. Az ellenzéki híradók síró kisgyerekeket mutogatva manipulálják a közvéleményt, pedig „a humán megfontolásokat háttérbe kell szorítani a válság kezelésében.”


„Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma” – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Boross Péter volt miniszterelnök.


Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is.

Boross szerint Nyugat-Európában a bevándorlók harmadik generációja áll szemben az őket befogadó nemzetekkel. Kulturálisan már régen be kellett volna illeszkedniük, hiszen oda jártak iskolába, tisztában vannak a közeggel és a viszonyrendszerrel, az európai emberek viselkedési szokásaival. De ez szerinte kudarcot vallott, a kulturális integráció nem kecsegtet semmi jóval.


Sajnos ha ez a több száz éve velünk együtt élő cigányság esetében sem nagyon sikeres folyamat, akkor nem sok esély van arra, hogy a most a zöldhatáron érkező muzulmánok tömege esetében az lehet.

Megkapják a balliberálisok is, akik Boross szerint „a nemzeti motivációk iránt nálunk és másutt is teljesen közömbösek vagy épp ellenségesek. Sőt, a nemzeti érdekekkel szemben dolgoznak. Mivel a meghatározó politikai, gazdasági és médiapozíciókat is ők töltik be az unióban, még nagyon nagy gondunk lehet ebből a következő évtizedekben.”

Boross szerint a menekülthullámról Amerika tehet, ez ugyanis az ő elhibázott közel-keleti politikájának következménye. Mindenkire csak a demokráciát erőltetik. A volt miniszterelnök úgy gondolja, az uniónak menekült kvóták helyett közös haderőt kellene felállítania, az Egyesült Államokkal összefogva békét kellene teremteni a válságövezetben, elsősorban amerikai pénzen pedig helyre kellene állítani a gazdaságokat és visszaküldeni a bevándorlókat.

Hibáztatja még az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert is, amiért nem csap az asztalra, és parancsol rá a szerbekre, hogy állítsák meg a menekülteket.


Remélem, Magyarország nem lesz olyan balek, hogy a nyugatról hozzánk visszatoloncolt bevándorlókat hagyja maradni, mondván, mi regisztráltuk őket.

Boross Péter szerint Magyarországnak is vissza kell toloncolni azokat, akik jogszerűtlenül léptek az országba.


Sajnos, az ellenzéki híradók emberi érzésekre játszva menekült gyermekek síró arcát mutogatják, így manipulálják a közvéleményt. De a nemzetünk sorsa mindent megelőz ebben a kérdésben, a humán megfontolásokat háttérbe kell szorítani a válság kezelésében.

Boross Péter a Magyar Hírlapnak mondott gondolatait azzal zárta, hogy a határzár sem lesz megoldás, hiszen Románia és Horvátország felől is érkezhetnek menekültek, azok az országok nem tagjai a schengeni határövezetnek. Boross szerint viszont a kerítés „jól mutatja a kormány eltökélt szándékát a bevándorlók megállítására, többet ebben a pillanatban nem is tud tenni”