Borongósabb napok jönnek

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Marad a szokatlanul enyhe idő, de hétvégén elő kell venni majd az esernyőt – figyelmeztet a Köpönyeg.hu.


Pénteken a hajnali párásság a legtöbb helyen hamar megszűnik, de északkeleten, keleten lehetnek tartósabban ködfelhős tájak. A változóan felhős ég mellett többórás napsütés várható. Az elmúlt napokhoz képest kissé gyengül a nappali felmelegedés, de még így is igen enyhe idő lesz: 15 fok körül alakul a csúcsérték. Fronthatás nem terheli a szervezetünket.

Szombaton északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan (főleg délnyugaton és északkeleten) kisebb eső, záporeső is előfordulhat. Az északnyugati szél átmenetileg többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel 5, délután 12 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős, néhol borult, párás időre van kilátás. Elszórtan alakulhat ki eső, szitálás. A nyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Kezdetben borongós idő valószínű hétfőn, majd fokozatosan csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap. A légmozgás élénk marad. Néhány fokkal ismét enyhébb idő lesz: 12 és 19 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála. Kedden reggel párás időre számíthatunk, majd kevés napsütés is ígérkezik. Később nyugat felől egyre több felhő sodródik az ország fölé. Szerdától az átlagosnál pár fokkal még mindig enyhébb idő valószínű, de szinte minden nap lehet eső, záporeső.