Bőröndben szállította a kábítószert

Fotó: MTI / Filep István

-

A pénzügyőrök 62 kilogramm ecstasyt találtak egy autóban az M1-es autópályán.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vasárnap egy szerb rendszámú autót kísértek ki a forgalomból az autópálya 94-es kilométerénél, Ácsnál. A sofőr először megpróbált elmenekülni, de a pénzügyőrök megakadályozták a szökést. A sofőr azt mondta, nincs bejelentenivaló áruja.

A szökési kísérlet miatt a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták az autót. A csomagtartóban lévő táskákban és bőröndben Rhinostop feliratú, összesen 62 kilogramm, kábítószergyanús, fehér tablettát találtak. A gyorsteszt megállapította, hogy az ecstasy. A NAV a megtalált kábítószert feljelentéssel átadta a rendőrségnek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-prekurzorral való visszaélés és kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves szerb-magyar kettős állampolgárral szemben folytat nyomozást. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztették előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet kedden a Komáromi Járásbíróság elrendelt. A nyomozást a KR NNI szakértők bevonásával folytatja.