Borkainak hosszú az 1330 oldal

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

480 millió forintért készített hatástanulmányt a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég a 2024-es budapesti olimpia megrendezéséről. A várható költségeket is tartalmazó dokumentum 1330 oldal lett.


Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét a Hír TV kérdezte a könyvvizsgáló cég tanulmányáról. Borkai szerint „az, hogy 1300 oldalt nem olvastam el, ez természetes”, azt azonban támogatja, hogy „a magyar emberek megismerhessék a teljes 1300-1400 oldalt”. A tanulmányt a MOB kérésére rendelte meg a kormány.

„Én nem látok abban rizikót, sőt azt gondolom, a tisztaság megköveteli az anyag nyilvánosságra hozatalát” – fogalmazott Borkai, egyúttal megígérte, hogy „a jövőben ez meg is fog történni”.

„Így van esélyünk arra, hogy megmaradjon az a támogatottság, ami ahhoz kell, hogy egyáltalán sikeresen tudjunk lépésről lépésre előrehaladni, majd potenciális pályázókká tudjunk válni” – tette hozzá a MOB-elnök.

Budapest mellett Toronto, Róma, Hamburg és Párizs is pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére, de Los Angeles és Baku is beszállna a versenybe. A NOB 2017 szeptemberében dönt a házigazdáról.