Borkai trükkösen mentené meg a Győri ETO-t

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

Nem lehet eladni a Győri ETO FC-t üzemeltető Kft-t, ezért Borkai Zsolt, Győr polgármestere alternatív megoldáson gondolkodik.


Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint az lehetett volna a Quaestor-botrány miatt bajba került Győri ETO FC megmentésének egyik módja, ha az üzemeltető Kft-t sikerül eladni. „Tudomásom szerint a zár alá vétel erre a kft.-re is vonatkozik. Így a tulajdonosa nem adhatja vagy cserélheti el, és bérbe sem adhatja. Miként a vagyon-visszaszerzési eljárásban lefoglalt ETO-parkot és a stadiont sem” – mondta ezzel kapcsolatban az NSO-nak Borkai Zsolt. Hozzátette:


Ha pusztán ez az egyetlen megoldásunk lenne – azaz a jelenlegi futball-kft. értékesítése –, alighanem lehúzhatnánk a rolót.

De a sportvezetőnek van B-terve is. „(Jogászaink) arra jutottak, hogy járható út lehet, ha a játékosokat és az indulási jogot olyan létező gazdasági társaságba vinnénk át, amelynek egyébként már van a szövetség által kiadott érvényes licence.”


Ilyen például a Rába ETO önálló futsalcsapatát működtető kft.

Borkai hozzátette: „Az átadáshoz viszont szükség van a korábbi, de hatvan napig aláírási joggal rendelkező ügyvezető, illetve a kirendelt csődbiztos aláírására. Úgy vélem, két héten belül eldől, hogy megmenekülhet-e a klub”.