Borkai: Senkinek sem lehet érdeke a Győri ETO FC megszűnése

Fotó: MTI/MTVA / H. Szabó Sándor

-

Borkai Zsolt, Győr polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint az ETO – sportágtól függetlenül – egy nagy család Győrben.


Győr polgármestere a futballklub körül kialakult helyzet – összefoglalónk itt – kapcsán szombaton úgy reagált, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület megszűnése, és fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán.


Borkai Zsolt leszögezte, hogy a Győri ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része a város mindennapjainak, a nagy hagyományokkal rendelkező egyesülethez több ezer győri család kötődött vagy kötődik valamilyen formában.


Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO – sportágtól függetlenül – egy nagy család Győrben

– hangsúlyozta a polgármester, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség. „Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni” – fogalmazott Borkai Zsolt.