Borkai: A menekültek rongálnak és félelmet keltenek a gyerekekben

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

Borkai Zsolt, Győr polgármestere szerint a menekültek felbolygatták a város polgárainak az életét. Bár ő maga is sajnálja a hányatott sorsú kisgyerekeket, a győri gyerekek biztonsága, és a jó hangulat biztosítása mindennél fontosabb. Arra kéri a város lakóit, hogy írják le a menekültekkel kapcsolatos tapasztalataikat.


„Kedves Győriek! Mindannyian tapasztaltuk az elmúlt időszakban, hogy a menekülthelyzet tarthatatlanná vált városunkban.” – kezdi felhívását a fideszes polgármester, aki szerint a vámosszabadi menekültállomás megnyitása Győr életét is felbolygatta, az itt élő emberek nyugodt mindennapjait megzavarta.


Borkai szerint a menekültek közül sokan „rongálják köztereinket, összepiszkítják parkjainkat és játszótereinket, zavarják a békésen sétáló magyar embereket, és olykor félelmet keltenek gyermekeinkben.” Emellett pedig nem lehet szó nélkül elmenni.


Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkban ott az empátia az idegenek irányába, magam is sajnálom a kisgyermekes családokat, az ártatlan gyermekeket, hiszen nem tehetnek sorsukról. Gyermekeink biztonsága, családunk egészsége, tulajdonunk érintetlensége, városunk tisztaságának megőrzése, rendezvényeink zavartalansága, Győr jó hangulatának biztosítása azonban mindennél fontosabb, és minden győri ember számára alanyi jogon jár!

– fejti ki Borkai Zsolt, aki tervei szerint hamarosan tájékoztatni fogja a kormányt a győri helyzetről. Ehhez kéri a győrieket arra, hogy a következő 10 napban írják le a véleményüket, tapasztalataikat a menekültekkel kapcsolatban.