Bonyolódik Gyergyószentmiklós és az V. kerület közös ingatlanügye

-

A korábban tisztségéből már felfüggesztett gyergyószentmiklósi polgármestert házi őrizetbe helyezték. Hivatali visszaélés és zsarolás miatt vizsgálódik a korrupcióellenes ügyészség (DNA).


A Maros Megyei Törvényszék döntését a honlapján tette közzé. A határozattal a törvényszék szigorította a Mezei János (Magyar Polgári Párt) ellen alkalmazott kényszerintézkedést. A polgármester korábban bírósági felügyelet alatt állt, ami a hatóságok előtti időközönkénti megjelenés kötelezettségét jelenti. A most elrendelt házi őrizet harminc napra szól, és megtámadható a táblabíróságon.

Gyergyószentmiklós polgármestere ellen a székelyföldi város önkormányzata és Budapest V. kerületének önkormányzata által közösen létrehozott Monturist Kft. ügyvezetőjének a feljelentése alapján vizsgálódik az ügyészség.

Az ügyészség szerint Mezei János eladott egy telket, amely nem volt eladható, mert a város apportként vitte be a Budapest V. kerületével közösen létrehozott Monturist Kft.-be, a cég igazgatóját pedig Mezei fenyegetéssel próbálta meg lemondásra bírni – erről részletesebben már írtunk itt a VS.hu-n.