Bontják a Bibó Szakkollégiumot

Fotó: Schmideg Andras

-

Nem tagadja meg múltját a kormány, csak felújítja a Bibót.


Ma délelőtt már csak a torzója volt látható a Ménesi úti Bibó Szakkollégiumnak. A Fidesz alapításának helyszíne, a párt korai szakaszának bölcsője ugyanakkor nem tűnik el, sőt. Nem arról van szó, hogy a kormánypárt leszámol a múltjával, hanem gyors erőkkel felújítja azt.


Az összefüggést nem könnyű felfedezni, de valójában a 2017-es vizes vb apropóján kap új köntöst az épület. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hirdetmény nélküli közbeszerzésen állapodott meg szeptember 26-án a Penta Industry Kft.-vel az épület azonnali felújításáról „előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősségre” hivatkozva.


Itt nem a múltat törlik el


Az iszonyú sürgős dolog pedig a vizes vb, amelynek a megrendezését szabályozó törvényben a Bibó is szerepel. Vélhetően szálláshely gyanánt kívánják hasznosítani. És a világbajnokság „megrendezése és szervezése érdekében kötendő szerződések halasztást nem tűrő, kiemelkedően fontos közérdek célját szolgáló szerződésnek tekinthetőek, amelyek teljesítéséhez kiemelkedően fontos közérdek fűződik”.

A szakkollégium felújítására 405 millió forint értékben állapodott meg az MNV és a nyertes cég. A kivitelező feladata a meglévő épület átalakítása és annak bővítése új, utca felőli traktussal, új támfalépület építése a hátsó kertben, valamint a környezet rendezése.