James Bondot nem vennék fel a brit titkosszolgálathoz

Fotó: MTI/Joel Ryan/Invision/AP/Invisi / Joel Ryan

-

A brit MI6 „érzelmi intelligenciával” rendelkező csapatembereket keres, nem hősöket. Azt mondja, egyéni akciókkal nem sokat lehet elérni.


James Bond nem a mai valóságot reprezentálja, ha jelentkezne, valószínűleg megbukna a felvételin – árulta el a BuzzFeed érdeklődésére egy meg nem nevezett brit titkosszolgálati forrás.

Az MI6 HR-politikájába nem passzol Bond figurája, a mai kémeknek nem azokra az extrákra van szükségük, amelyekkel ő rendelkezik. Manapság az egyénieskedés nem hoz eredményeket, csak összehangolt, fegyelmezett csapatmunkával végezhető a titkosszolgálati munka, a magányos farkasoknak nem terem babér.


Az ügyeletes James Bond, Daniel Craig Katalin hercegnővel az új film bemutatóján


Az MI6-nek az új Bond-film, a 007 Spectre: A Fantom visszatér bemutatójával talán nem véletlenül egyszerre indult toborzókampányában nem olyan munkatársakat keres, akik a megfelelő időben robbanó órákat tudnak dobálni, hanem olyanokat, akik szót tudnak érteni az emberekkel, kollégáikkal és külföldi kapcsolataikkal egyaránt, képzettségük mellett érzelmi intelligencia jellemzi őket, képesek kezelni a sokszor bonyolult emberi viszonyokat.