Bombariadó az óbudai nemzetközi iskolában, kivonultak a TEK-esek

Forrás: Google Earth

-

A TEK lezárta a fél Mátyáshegyet, mert bombariadó volt az óbudai brit nemzetközi iskolában, ahova főleg diplomaták gyerekei járnak. A tanulók biztonságban vannak, akikért nem jöttek a szülők, azokat átmenekítették a közeli Kiscelli Múzeumba.


Az Indexnek az egyik olvasója adott először hírt arról, hogy „ a rendőrség, meg a TEK lezárta a fél Mátyáshegyet a III. kerületben”, és hogy a Kiscelli közben lévő brit nemzetközi iskolánál (The British International School) történhetett valami, mert sok a rendőrautó, és géppisztolyos TEK-esek is megjelentek a helyszínen. A lap egy másik olvasója pedig mesterlövészeket látott a környéken.


Az Index egy forgalomirányító rendőrtől úgy értesült a helyszínen, hogy bombariadó miatt zárták le a területet. Úgy tudják, hogy az iskola több mint 300 tanulóját a közeli Kiscelli Múzeumba menekítették át szerdán délelőtt fél 10-kor, ahol múzeumpedagógusok foglalkoztak velük addig, amíg a szüleik nem mentek értük.

A Hír Tv szerint az iskolába főleg diplomaták gyerekei járnak, akik közül egy diák eltűnt.


Az Indexnek egy diák is beszámolt az esetről, ő azt írta, hogy fél kilenc körül megszólalt a tűzjelző, amire mindenki kivonult a sportpályára. Majd 15-20 perccel később arról informálták őket, hogy jött egy hívás, miszerint bomba van az iskolában. Ezután érkeztek meg a rendőrök, akik kimenekítették a diákokat, a szülőkhöz csak kisebb csoportokban engedték ki őket.


A beszámoló szerint a szemben lévő házak tetején is TEK-esek voltak, az iskola előtt nagyjából 15 TEK-es állhatott, az utca tele van rendőrökkel, és civil autós TEK-esekkel is.


A BKK közlése szerint lezárták a III., Bécsi úttól felfelé a Kiscelli utca–Kolostor út útvonalat, a Kiscelli közt, a Remetehegyi út, a Kolostor út, a Folyondár utca és a Mátyáshegyi út egy-egy szakaszát, mert tűzszerészek dolgoznak. A lezárás járatokat nem érint.