Bombafenyegetés miatt bezárták az összes Los Angeles-i iskolát

Fotó: MTI/AP / Richard Vogel

-

Egy e-mail miatt kezdődött nyomozás, az épületek átvizsgálásáig sem a diákok, sem a tanárok nem léphetnek az iskolák területére. Az iskolakerület együttműködést kér mindenkitől. Több mint 900 iskola és 700 ezer diák érintett.


Valamennyi Los Angeles-i önkormányzati iskolát haladéktalanul bezárták helyi idő szerint kedden reggel, miután bombafenyegetés érkezett az iskolakerület igazgatóságának egyik tagjához – írja az Los Angeles Times a város iskolai rendőrségére hivatkozva. Sem a diákok – akik mintegy 700 ezren vannak az érintett iskolákban –, sem a tanárok nem léphetnek az iskolák területére. Az iskolakerület együttműködést kér mindenkitől. A hatóságok azt tervezik, hogy átvizsgálják az összes, több mint 900 iskolát, mielőtt újra megnyitnák azokat.

A „hitelt érdemlő” fenyegetés e-mailben érkezett, a Los Angeles Times rendőrségi forrásai szerint egy németországi IP-címről. Brad Sherman, Los Angeles demokrata képviselője, a terrorizmus albizottság korábbi tagja azt mondta: látta a levelet, de csak annyi biztos, hogy a szerzője gonosz ember. A levélíró azt állítja, hogy szélsőséges iszlamista, aki kapcsolatban áll helyi dzsihadistákkal is, de a képviselő szerint semmi nem bizonyítja, hogy akárcsak tanulmányozta volna az iszlám vallást.

A USA Today című lap nem sokkal a Los Angeles-i iskolák bezárása után írta, hogy a New York-i rendőrség azt közölte: ott is érkeztek fenyegetések, de ezek hiteltelennek bizonyultak ezért nem is rendelték el a kiürítést.

Az amerikai és más nagy tévék rendkívüli, élő adásban foglalkoznak az eseménnyel, például itt. Itt pedig a BBC közvetítése követhető:Itt jelentették be a kiürítéstIlyen az élet a Los Angeles-i iskolákban, amikor nincs bombariadó