Bomba ütött lyukat a Mogadishuból felszálló repülőgépen

Forrás: airlive.net

-

Megvan a rejtélyes incidens magyarázata.


A szomáliai hatóságok megerősítették: bomba okozta azt a robbanást, amely lyukat ütött a Daallo Airlines repülőgépének az oldalán. A szomáliai közlekedési miniszter azt mondta: a bombát azért hozták működésbe, hogy mindenki meghaljon a fedélzeten. A feltételezett terrorista azonban kizuhant a lyukon, az ő megégett holttestére az incidens után néhány órával a szomáliai fővárostól mintegy 25 kilométerre északra bukkantak rá. Két másik utas megsérült.

A Djiboutiba tartó Airbus 321-es kényszerleszállást hajtott végre. Egyes híradások szerint a robbanószerkezetet egy laptop belsejébe rejtették el. A bomba nem sokkal a gép felszállása után robbant fel. Ekkor a gép 4-4,5 kilométer magasan lehetett.

Eddig egyetlen terroristacsoport sem vállalta a felelősséget a történtekért.

A Szomáliában és környékén az utóbbi időben történt súlyos terrorcselekmények egy részét az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges al-Shabaab követte el. Az iszlamista szervezet fegyveresei január második felében a szomáliai főváros egyik tengerparti étterme ellen intéztek támadást, legalább húsz ember halálát okozva. Néhány nappal korábban pedig több tucat kenyai katonát öltek meg abban a támadásukban, amelyet az Afrikai Unió békefenntartóinak egyik bázisa ellen hajtottak végre.