Bomba robbant Budapesten, mondta a tűzszerész szakértő

Fotó: Mudra László

-

A szakértő szerint a kirakat elé helyezték el a házi készítésű szerkezetet.


Egyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel – mondta Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő az állami tévében. Szerinte a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülése, a fal maradványa egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utal.

A felvetésre, hogy a robbanás környékén talált szegek miatt elképzelhetőnek tartja-e, hogy csőbomba robbant, Ladocsi azt mondta: a csőbomba sokkal kisebb károkat okoz, „és láthatóan nem csőbomba, hanem más, házi készítésű szerkezet robbant fel”. Mint mondta, a csőbombában kevesebb a robbanóanyag.

A szakértő a felvételek alapján azt valószínűsíti, hogy a kirakat előtt volt elhelyezve a szerkezet.


A robbanás szombaton 22 óra 30 perc körül történt a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A BRFK két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A környéket lezárták a rendőrök, és szakértők bevonásával megkezdték a helyszíni szemlét, a tanúkutatást és adatgyűjtést. A rendőrség szemtanúk jelentkezését is várja.

A rendőrség kizárólag a hajnalban kiadott közleményt és felhívást kívánja közölni, és azt sem erősítette meg, hogy az egyik sebesült nő.