Történelmi tettre készül Usain Bolt

Fotó: MTI/EPA / DIEGO AZUBEL

-

Helyi idő szerint szerdán éjszaka megérkezett Rio de Janeiróba a jövő pénteken kezdődő olimpia egyik legnagyobb sztárja, Usain Bolt.


A hatszoros olimpiai bajnok sprinter Brazíliában történelmi tettre készül, a célja ugyanis, hogy a pekingi és a londoni játékokhoz hasonlóan most is megnyerje a 100 és a 200 métert, illetve a 4x100-as váltót is aranyéremhez segítse.


Bolt felkészülése nem volt zökkenőmentes, sérülés miatt nem indult el az egy hónapja rendezett jamaicai válogatón, ami egyébként feltétele lett volna az olimpiai szereplésnek. Hazája szövetsége különleges mentességet adott neki, a kikötés annyi volt, hogy a múlt heti londoni Gyémánt Liga-viadalon rajthoz kell állnia, és ott megfelelő eredményt kell elérnie a csapatba kerüléshez. Bolt a brit fővárosban aztán bizonyította, hogy a müncheni kezelések után felépült, és biztató formában van, a 200 métert könnyedén, 19.89 másodperces eredménnyel nyerte meg.

Az atlétika elmúlt tíz évének legnagyobb alakja Rióban csatlakozik az 59 fős jamaicai atléta-válogatotthoz, amely már a helyszínen edzőtáborozik.