Bolgár busz hajtott árokba az M5-ösön, rengeteg a sérült

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-

Salzburgból tartott Bulgáriába az egyik nemzetközi társaság autóbusza, amely keddre virradóra az M5-ös autópályán, a 133-as kilométer közelében, a Szeged felé vezető oldalon árokba hajtott és felborult – mondták az MTI tudósítójának a jármű utasai a helyszínen.


Az utasok szerint egy osztrák állampolgár kivételével valamennyien bolgárok voltak. A járművön – elmondásuk alapján – a két sofőr mellett 37 utas ült. Két fiatalabb lány arról számolt be, már aludtak, és arra ébredtek csak föl, hogy a busz letér a sztrádáról és felborul.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta, a helyszínről a mentők huszonegy embert szállítottak kórházba, hét embert súlyos, egyet életveszélyes sérülésekkel. Az MTI információi szerint a sérültek Szegedre, Kecskemétre és Szentesre kerültek.

A kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre szállítják, ők ellátást kapnak, és ott várhatják meg, amíg Szabadkáról mentesítő járat érkezik értük.

A busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltó egység és összesen tizenegy mentőautó érkezett.