Boldog, de higgadt a magyar kapitány

Fotó: Getty Images / Lars Baron

-

Minden egyes pont megszerzése egy apró álom megvalósulása a franciaországi Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott számára Bernd Storck szövetségi kapitány szerint.


„Minden pont olyan, mint egy álom, és nekünk már négy van. Ha valaki ezt mondja nekem a torna előtt, nem hiszem el” – nyilatkozta német újságíróknak a szakvezető, aki hozzátette, a csapat rendkívül keményen dolgozott a felkészülés során, és nagyon sokat fejlődött a két ausztriai edzőtáborban.


Külön kiemelte, nagyon fontos volt számára, hogy olyan erős ellenfelekkel találkozzanak az Eb előtt, mint Horvátország, az Afrika-bajnok Elefántcsontpart vagy a világbajnok Németország.

„Különösen a gelsenkircheni találkozó volt fontos. A futballistáim 60 ezer szurkoló előtt játszhattak, így sok tapasztalattal gazdagodtak, ezáltal már nem volt újdonság, hogy ilyen nagy tömeg előtt léptek pályára, mint amilyen az Eb-n is várt rájuk” – fogalmazott Storck.


Mindenki egyért, egy mindenkiért


A 23 fős keretét kiegyensúlyozottnak nevezte, és megjegyezte, minden egyes játékosa megérdemli, hogy ott legyen az Eb-n, és lehetőséghez jusson. Szerinte Magyarországon a „múlt árnyéka hatalmas”, de meg kell adni a lehetőséget a mostani generációnak, mert kiérdemelte ezt. Hangsúlyozta, sok tehetséges futballista van Magyarországon, de dolgozni kell velük, és lehetőséget adni nekik a játékra.

„Vasárnap családi napot tartunk, a reggeli edzés után a labdarúgók szerettei bejöhetnek a táborunkba, és szabad foglalkozás lesz mindenki számára. De hétfőtől már Portugáliára koncentrálunk. Ez az Európa-bajnokság, és nem turistaként vagyunk itt, majd a torna után elmehetnek vakációra a játékosok” – mondta a közeli jövővel kapcsolatban Storck.


Hétfőtől ismét fel kell kötni a gatyamadzagot


A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott matematikailag még nem jutott tovább, de négy pontjával vezeti az F csoportot a második forduló után, és harmadiknál rosszabb már nem lehet a kvartettben. Az utolsó körben jövő hét szerdán 18 órától Portugáliával találkozik a csapat Lyonban. A hat négyesből az első két helyezetten túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.