Bokros Lajos jobbról támogathatja a baloldali összefogást

Fotó: MTI/Ujvári Sándor / MTI/Ujvári Sándor

Bokros Lajos és pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) nem kér pozíciókat, csak ígéretet egy új választási rendszerre, ennek fejében hajlandó külső támogatást nyújtani a baloldalnak.


Képviselőjelöltek nélkül, kívülről támogatná a baloldali ellenzéki összefogást Bokros Lajos és pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) - ezt a hvg.hu tudósítása szerint pártja csütörtöki rendezvényén jelentette be az EP-képviselő.

A MOMA hamarosan aláír egy alkotmányos megállapodást, amelyben a baloldali pártok vállalják, hogy győzelmük esetén helyreállítják a jogállamiságot, és elfogadnak egy új, kétfordulós, arányos választási rendszert.

Bokros szerint ha az ellenzéki összefogás győz április 6-án, akkor lehetőség van arra, hogy a jövőben „normális, unalmas választás” legyen, amelyen az egyes pártok – így az önmagát jobboldali konzervatívként meghatározó MOMA is – a saját programjuk alapján, önállóan méressék meg magukat.

A MOMA már utcán látható plakátjainak fő üzenete úgy szól, hogy a párt azoknak kínál alternatívát, akiknek elegük van a jelenlegi hatalomból, de nem balosok.