Bogdánnal kikapott a Liverpool

Fotó: AFP / ADRIAN DENNIS

-

Bekerült ugyan a kezdőbe a magyar kapus, de az első negyedórában eldőlt a Watford elleni bajnoki.


Premier League, 17. forduló:
Watford–Liverpool 3-0
gól: Aké (3.), Ighalo (15. és 85.)

Bogdán Ádám kezdett a Liverpoolban a Watford ellen, mivel nem sokkal a meccs előtt az első számú kapus, Simon Mignolet megsérült.A magyar válogatott kapus mindjárt a második percben nagyot hibázott egy szögletnél, a Watford pedig vezetést szerzett.Az első negyedóra végén megduplázta az előnyét a hazai csapat, ezúttal Odion Ighalo lövése a jobb kapufáról vágódott be.Persze sok volt még hátra, de a Liverpool szépíteni sem tudott, mi több, a hajrában még a Watford lőtt újabb gólt. Bogdán többször is pánikolt a kapu előtti tömörüléseknél, biztosan nem most szorította ki Mignolet-t. Jürgen Klopp Liverpoolja az első hetekben fokozatosan fejlődött, ám most megtorpant: az utolsó négy tétmeccséből egyet sem nyert meg. A csapat a kilencedik helyen áll a bajnokságban.

A Watford legutóbb 1999-ben győzte le a Premier League-ben a Liverpoolt, az élvonalban utoljára 1987-ben nyert sorozatban négy meccset.


„Csalódást keltő eredmény ma a Watford ellen. Szörnyű érzés! A szurkolóink ma is fantasztikusak voltak!” – írta a Facebookon Bogdán Ádám. Klopp elsősorban azért kritizálta a játékosait, mert rosszul reagáltak az első negyedórában kapott két gólra, szerinte az első találatot nem lett volna szabad megadni, mert a magyar kapus két kézzel fogta a labdát, mielőtt a hazaiak megszerezték tőle. „Azt hiszem, ez egy rossz döntés volt, de a reakciónk is nagyon rossz volt. Elvesztettük a fejünket, aztán kaptunk egy nagyon könnyű gólt, ami jobb védekezéssel elkerülhető lett volna” – nyilatkozta Klopp.