Bogdán látja a logikát az őrületében

Fotó: Getty Images / Alex Livesey

-

A magyar kapus a büntetőpárbajban bizonyította, hogy helye van a Poolban. Szerinte kellett hozzá a szerencse is. Mignolet is gratulált neki.


A magyar válogatott kapusa szerda este megmentette a Liverpool becsületét az angol Ligakupában, miután a negyedosztályú Carlisle United elleni mérkőzésen az 1-1-es rendes játékidőt, majd a hosszabbítást követő 11-es párbajban a vendégek három lövését is hárította, ráadásul a vendég szurkolók előtti kapuban állva. Most egyértelműen ő a hős a Poolnál, nem csoda, hogy a vele készült interjú vezető anyag a klub honlapján.


Alberto Moreno és Emre Can is okkal volt hálás Bogdán Ádámnak


„Megvan ennek az őrületnek a maga logikája – mondta a kapus. – Néha jól döntesz, néha csak szerencséd van, néha meg az sincs. Három alkalommal eltaláltam az irányt, és még szerencsém is volt. Hál’ istennek továbbjutottunk.”

Bogdán úgy érzi, az 1-1-es döntetlen ellenére jól játszott a csapat, és tény, hogy valósággal a kapujához préselte ellenfelét, összesen 47 alkalommal vették célba a League Two-ban szereplő csapat kapuját.

„Máskor ezekből a lövésekből gól lett volna, és akkor sokkal nyugodtabb lett volna az esténk. De a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Végig uraltuk a meccset, de az ellenfelünk nagyon jól védekezett, és a kapusuk is remekül védett” – dicsérte meg Bogdán kollégáját, Mark Gillespie-t.Az biztos, hogy így legalább valóban emlékezetes lett a magyar kapus első tétmérkőzése a Liverpool mezében.

„Fantasztikus volt, soha nem fogom elfelejteni! A szurkolók briliánsak voltak, a hangulat pedig lenyűgöző volt a telt házas stadionban.”

Bogdánnak a Pool első számú kapusa, a belga Simon Mignolet is sok sikert kívánt a meccs előtt, majd pedig gratulált neki a hősies teljesítmény után.

„Fantasztikus srác – mondta a belgáról Bogdán. – A meccs előtt és után is bejött az öltözőbe, hogy sok sikert kívánjon, illetve gratuláljon. De ugyanezt szoktam tenni én is minden héten. Mindketten tudjuk, hogy milyen kemény a kapusok élete, ezért teljes mértékben tiszteljük, segítjük és támogatjuk egymást minden áldott nap.”


Szombaton már újra bajnoki mérkőzés vár a Liverpoolra, amikor is az Aston Villa látogat az Anfield Roadra. A cél a győzelem, hangsúlyozta Bogdán, de arról nem esett szó, hogy ő áll-e majd a kapuban. A drukkerek mindenesetre nem bánnák: általános vélemény, hogy Bogdán Ádám a nyár legjobb igazolása volt, igazi klasszis, és neki kellene ezentúl kezdenie a kapuban.