Bogdán Ádám nem érti Storck utolsó döntését, de nincsenek ellenérzései

Fotó: Getty Images / Richard Heathcote

-

A liverpooli kapus nem neheztel a kapitányra, amiért az kihagyta az Eb-keretből, de nem is ért egyet a döntésével. Úgy érzi, klubjánál egy rossz időszak végén rajta csattant az ostor, ő „vitte el a balhét mindenki helyett”.


A Liverpool és a magyar válogatott – az Eb-keretből kimaradó – kapusa a rangado.hu oldalnak adott interjút, amiben szó volt a liverpooli időszak reményeiről és csalódásairól, valamint arról, hogy élte meg, hogy Bernd Storck nem számol vele a nyári Európa-bajnokságon.

Bogdán 2015 nyarán került a másodosztályú Bolton Wandererstől a Liverpoolhoz, és ha nem is tudta kiszorítani a gólvonalról az első számú kapust, a belga Simon Mignole-t, azért többször is megkapta a lehetőséget az októberben kinevezett menedzsertől, Jürgen Klopptól. Ezzel kezdetben élni tudott, a Carlisle United elleni tizenegyespárbajban parádézott, ezt követően azonban kétszer is hibázott.


Hősből lett...


Az Exeter City elleni hibája (a lenti videón 1:57-től látható a szögletből kapott gól) egy 90 perces túlórát jelentett a csapatnak, a Watford elleni baki után pedig egy 0-3-as zakóval hagyta el a csapat a pályát.


...bűnbak


„Nem szokásom mentegetőzni, nem is teszem. Úgy gondolom azonban, hogy az akkori két hibámmal elvittem a balhét mindenki helyett. Abban az időszakban rengeteg gólt kaptunk rögzített játékhelyzetből, beadásokból, szögletből. Hullámzó volt mindenkinek a teljesítménye. Az enyém is, de nem gondolom, hogy az akkori gyengébb eredményekért egyedül én lettem volna a felelős. Én voltam az, akin csattant az ostor, de ez a posztom sajátosságából adódik. Ezt a helyzetet muszáj elfogadnom, mint ahogy azt is, hogy ezekből rosszul jöttem ki” – ismerte el Bogdán.

Ezt követően sem volt szerencséje. Jürgen Klopp ugyan hangsúlyozta, hogy nincs vele problémája, a csapat azonban visszarendelte kölcsönből Andy Wardot, majd kölcsönadta az akkori harmadik számú kapusát. Így Bogdán hiába kérte, hogy hadd mehessen ő is kölcsönbe, mire erre sor került volna, a klub kifutott az időből, a kapus pedig maradt az U21-es keretnél. A kölcsönadás reményében került ki az Európa-liga-keretből is.


A norvégok legyőzése után még felhőtlen volt az öröme


Ennek a helyzetnek – is – lett a következménye, hogy Bogdán kimaradt Bernd Storck Eb-keretéből. A szövetségi kapitány Király Gáborra, Dibusz Dénesre, Gulácsi Péterre és Megyeri Balázsra számít a felkészülés során, közülük kerül majd ki a három utazó kapus.

Mondhatnám, hogy lehettek volna nagyobb figyelemmel rám (a klubnál), de elfogadtam, hogy a vezetőség nem tud mindenkinek az Eb-álmával foglalkozni” – mondta Bogdán.

Elmondta, hogy Storckkal folyamatosan tartotta a kapcsolatot, és miután a horvátok ellen egy félidőre lehetőséget kapott, úgy érezte, hogy rendben mennek a dolgok.


Kezdheti elölről a munkát


„A nehezebb periódusban elmondtam neki a helyzetet, hogy kölcsönadásban gondolkozom, de azzal is tisztában volt, amikor ez meghiúsult. A válogatott szünetben jelezte, hogy szeretne megnézni, a horvátok ellen én védtem egy félidőn keresztül; ezt én pozitív hozzáállásnak véltem. Azt hiszem, elmondhatjuk, végig elitszinten edzettem, az U21-esek között 90 perceket kaptam, tehát meccshiányról sem beszélhettünk. Ilyen előzmények után kissé furcsának tartottam, hogy az Eb előtti edzőtáborra negyedik számú kapusként hívott meg, és elmondta, nincs esélyem arra, hogy a végleges keret részese legyek. Arra számítottam, hogy az edzőtábort követően fog végérvényesen dönteni, a pillanatnyi forma alapján, de ő kizárta ennek a lehetőségét, mert már korábban elhatározta, mely kapusokkal számol. Összességében ezt az utolsó döntését nem értettem. Ellenérzéseim nincsenek, bár fenntartom a jogot, hogy ne értsek egyet a döntéssel.”