Böde: Kemény védőm volt, de én nyertem

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Gera Zoltán elismerte, egy buta kapott gól görcsössé tette a válogatottat, amely két jó cserével végül megverte a Feröer-szigeteket.


Izzadtságszagú győzelmet aratott a magyar válogatott a Feröer-szigetek ellen: mindjárt az elején vezetést szereztek a vendégek, ami meg is fogta Dzsudzsákékat, a közönség a 16. percben már fütyült, a 36.-ban pedig Dárdai Pál volt szövetségi kapitányt éltette.

„Nagyon sokat mentünk előre, egy hibát elkövettünk, és abból betalált az ellenfél – értékelt Bernd Storck szövetségi kapitány. – Ennek semmi köze ahhoz, hogy nem háromcsatáros játékkal kezdtünk.”

„Elég érdekesen kezdődött a mérkőzés, jól kezdtünk, bár kaptunk egy buta gólt, amiről görcsössé vált a játékunk 10-15 percre” – értékelte a periódust Gera Zoltán.


Jól reagált a csapat

A szünetben viszont érkezett Németh Krisztián és Böde Dániel, utóbbi nyolc perc alatt szerzett két szép gólt, amivel megfordította a meccset a Storck-csapat.

„Az egész csapatra nagy nyomás nehezedett, egy-két kisebb részletet módosítottunk a félidőben” – mondta Storck, míg a második félidő hőse, Böde Dániel érthetően vidáman nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hát kell ennél jobb? Bizonyítani bizonyítottam, bár nem akartam bizonyítani senkinek, csak az volt a célom, hogy itthon tartsuk a három pontot. A védőm? Kemény volt, de rúgtam róla két gólt, úgyhogy én nyertem.”

„Aztán már lettek helyzeteink, majd a második félidőben Némó és Böde, a két cserénk nagyon jól szállt be – vázolta a helyzetet Gera. – De a három-négy támadó nem feltétlenül jelenti azt, hogy támadóbb a csapat, ez a mentalitástól függ. Ilyenkor reagálni kell, és a csapat most nagyon jól reagált a szünetben. Kicsit csalóka volt ez a Feröer, mert papíron simán meg kell őket verni, de nagyon sokat fejlődtek, jól passzoltak, de amikor nyomás alá helyeztük őket, kapkodni kezdtek. Köszönjük a szurkolóknak, hogy kitartottak a csapat mellett.”

Mivel a csoport másik meccsén Románia ikszelt Finnországgal, már csak egy pontra van a csoport második helye. A zárófordulóban a már biztos utolsó görögökkel játszik a magyar válogatott Athénban, vasárnap 18 órától. Storck azonban úgy fogalmazott, „egyelőre örülök a győzelemnek, még nem gondolok a görögök elleni meccsre.”