Bocsánatot kért Dávid Kornéltól az NBA-sztár

Fotó: AFP / AFP

-

Az egykori gyilkos zsákolás elkövetője, Tracy McGrady az All-Star-gáláról üzent a magyar kosarasnak.


Tracy McGrady jó másfél évtized távlatából is emlékszik minden idők egyik legbrutálisabb NBA-zsákolására – derül ki a Sport TV-nek adott exkluzív interjújából, amelynek elszenvedője nem más volt, mint Dávid Kornél, Magyarország egyetlen NBA-játékosa, a Trash Talk állandó szakértője.

Alaposan meglepte a Trash Talk nemrég Torontóban járt stábja Dávid Kornélt, Magyarország egyetlen NBA-kosarasát. Bazska és Csabi az All-Star-gáláról egy Tracy McGrady-interjúval tért haza, amelyben a kétszeres pontkirály felelevenítette, mi történt 1999. március 23-án, amikor egy indítás végén „átzsákolta” Kornélt. A feleknek sosem volt alkalmuk megbeszélni az esetet, megtette helyettük a Trash Talk.„Bocs, Kornél! Fiatal voltam, 19 éves, elindultam, felugrottam, és ő csak ekkor vette észre, hogy nagyon rossz helyen áll – mondta McGrady, de azonnal fel is mentette a magyar kosarast. – Ez bárkivel, bármikor előfordulhat, hiszen az NBA-ben napról napra a legjobbak ellen játszol.”

A stáb, amely már nem először emlegeti Kornél előtt ezt a pillanatot, kedveskedett is a 107-szeres válogatottnak, hiszen megszerezték az összefoglalóját annak a mérkőzésnek, amelyen először szerepelt kezdőként az NBA-ben.A főszereplő meghatottan nézte végig 20 pontos meccsének Magyarországon korábban sosem látott jeleneteit, és elmondta, hogy bár több NBA-meccsének felvételét őrzi videokazettán, hosszú idő után most először nézett meg újra jeleneteket amerikai pályafutásából.