Bocsánatot kért a BBC, amiért Hezbollahot írtak Villa-sál helyett

Fotó: AFP / STR

-

Az eset még november közepén történt, a szenvedő alanya pedig az Aston Villa 91 éves örökös elnöke volt.


„Sajnos még nem működik tökéletesen a beszédhangot felismerő és írott szöveggé alakító programunk” – írta védekezésül a BBC hétfőn, miután pontot tettek egy novemberi kínos ügy belső vizsgálatának végére.

Történt, hogy a november 21-i Everton–Aston Villa (4-0) találkozón a mérkőzés kommentátora azt mondta: „Nagyszerű dolog látni Doug Ellist Villa-sállal a nyakában”, ami a képernyőn látható feliratban már új jelent meg, hogy „Nagyszerű dolog látni Doug Ellist a Hezbollahban.” Nem ugyanaz a kettő...


Sir Doug Ellist nem viselte meg az apró baki


Sir Doug Ellis 2006-ig két időszakban (1968–1975 és 1982–2006), összesen 31 éven át volt az Aston Villa elnöke. A második érában két Ligakupa-sikert ért el a csapat, és kétszer is második lett a bajnokságban. Igaz, sokan Sir Dougnak róják föl, hogy az 1981-es BEK-győzelem után szétesett a csapat, de tény, hogy része a birminghami klub történelmének, visszavonulása óta az Aston Villa örökös elnöke.

Ezzel szemben a Hezbollah egy a Közel-Keleten működő terrorszervezet, melynek számos véres merénylet írható a számlájára.