Bob Dylan variál, mint szovjet kereskedő az üres boltban

Forrás: Kobal

-

Talán egy tavaszi stockholmi koncertje alkalmával tartja meg elvárt előadását.


BoBob Dylan esetleg egy tavaszi stockholmi koncertje alkalmával tartja meg a Nobel-díj egyetlen feltételeként tőle elvárt előadást – közölte pénteken a díjat odaítélő Svéd Akadémia vezetője.

A 75 éves amerikai zenész-költő, az idei irodalmi Nobel-díj kitüntetettje jövőre, valószínűleg tavasszal, koncertet ad a svéd fővárosban, „és ez tökéletes alkalom lenne arra, hogy megtartsa előadását”.A Nobel Alapítvány előírásai szerint a díjazottaknak a díjátadástól számított fél éven belül előadást kell tartaniuk egy a díj tárgyával kapcsolatos témában. A svéd közrádióban nyilatkozó Danius szerint az e feltételre vonatkozó szabályok „rugalmasak”, és Bob Dylan „akár egy leírt szöveg, egy spontán beszéd, egy film vagy bármi más formájában” megtarthatja előadását.
Dylan, aki udvariatlanul sokáig, 12 napig váratta a zsűrit annak megválaszolásával, hogy egyáltalán elfogadja-e a díjat, a héten értesítette a testületet arról, hogy „bár szerette volna, egyéb elfoglaltságai miatt nem tud jelen lenni” a december 10-i átadási ünnepségen.