A BME kancellárjának van egy ötlete a nők teherbe ejtésére

Fotó: PHILIP

-

Barta-Eke Gyula az egyetemi főzőműsorban szerepelt. Szerinte minden nő szereti a májkrémet.


A Budavári Schönherz Stúdió negyvenperces műsorának már a címe is telibe talál: Főzz együtt a kancellárral. A műsor vendége Barta-Eke Gyula, aki többek között Ózd alpolgármestere volt 1998 és 2002 között, majd különféle gazdasági és fejlesztő cégek igazgatói pozícióját töltötte be (életrajz), az új egyetemi kancellári rendszerben pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pénzügyi vezetője.

Jó a műsor, kiderül többek között, hogy Barta-Eke Gyula szereti a lifteket. Majd az is, hogy „nincs olyan nő, aki nem evett a nagymamánál májkrémes kenyeret, ezért a nőket a májkrémmel le lehet venni a lábukról”. Ezt a bölcsességet egyetemi évei alatt tanulta Barta-Eke Gyula.

Majd amikor a riporter felveti, hogy a máj a terhesség alatt is hasznos lehet a nőknek a sok vas miatt, Barta-Eke kancellár férfiasan viccelődve azt mondja, hogy ő ugyan azt nem tudja, mert a nők még „nem terhesek, de ezen is tudunk segíteni, ha igény van rá”. Aztán elmond egy megható történetet az édesanyjáról és a böjtölésről, valamint hitbéli gondolatairól is beszél – közben egy Roxette-szám megy.

A videó itt tekinthető meg. A hivatkozott rész a 29. perc magasságában látható.