Tüntetők bénították meg a Szabadság hídat

-

Ugyanaz a szervezet zárta le a Szabadság hidat, amely a múlt héten a Lánchidat is blokád alá vette. A rendőrség a blokádban részt vevő 11 gépjármű vezetője ellen eljárást indított.


Véget ért a demonstráció a Szabadság hídon, ismét zavartalan a közlekedés - közölte a rendőrség este 6 óra után.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint délután 4 órakor 11 személygépkocsi megállt a Szabadság hídon és lezárta az út egy részét. A helyszínen a rendőrség segítette a forgalmat. A rendőrök felszólították a 11 gépjármű vezetőjét, hogy hagyják el a hidat. Velük szemben szabálysértési eljárást indítottak.

A Népszava arról írt, hogy a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság szervezte a demonstrációt. Az akciót vezető Büki Zoltán a lapnak azt mondta: a demonstrációt a vasárnapi zárva tartás kibővítése miatt tartják.

A Fidesz a tüntetés után azt írta: "a baloldali provokátorok nem bírnak magukkal", az elmúlt évek sorozatos törvénytelen és erőszakos akciói után újra Budapesten balhéznak. "A lényeg számukra, hogy káoszt okozzanak, az sem érdekli őket, hogy tízezrek estéjét keserítik meg" - fogalmazott a kormánypárt.

Múlt szerdán is a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság zárta le több mint egy órára a Lánchidat a Clark Ádám tér oldaláról. A demonstrálók a kormány antidemokratikus intézkedései miatt tiltakoznak. A demonstrációt akkor nem jelentették be előre.

Másnap Kocsis Máté, a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka közleményben tudatta, hogy a főváros a Lánchídon tartott szerda esti, be nem jelentett demonstráció miatt feljelentést tesz.