Blikk: Orgovánnak le kellett írnia a „Quaestor” szót a kihallgatásán

-

Orgován Bélát már kétszer is kihallgatta a rendőrség – tudta meg a Blikk. A lap információi szerint a tápiósági férfi azt állította a rendőröknek, hogy azért vette volna át a Quaestor Pénzügyi Zrt. vezetését Tarsoly Csabától, mert „fantáziát látott” a cégben. A kihallgatáson különböző módszerek alkalmazásával derítették ki, hogy Orgován mennyire van képben a 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt kibocsátó céggel kapcsolatban.


Például le kellett írnia a „Quaestor” szót, és a cég székhelyének címét is meg kellett adnia. A Blikk szerint mindkét feladatott sikeresen teljesítette a férfi. A büntetett előéletű Orgován tagadta, hogy stróman lenne. Állítása szerint egy fillért sem kapott Tarsolyéktól azért, hogy a Quaestort vezesse. Azt is vallotta, hogy a cég könyvelési anyagát soha sem látta, nem vette át, és nem is tudja, hogy hol van.


Mint ahogy megírtuk: Orgován Béla soha sem volt a Quaestor vezérigazgatója. Bár a börtönviselt férfit valóban szerették volna megtenni a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezetőjének, hivatalosan egy percig sem volt az – igaz, lapértesülések szerint egy pár napig Orgován bejárt dolgozni Audijával a cég központjába.