Blikk: nyolcéves kisfiút akar kihallgatni a NAV

-

Egy költségvetési csalási ügyben kapott levelet a fiú. A NAV szerint sok embert kerestek meg, adategyezés miatt történhetett tévedés.


Tanúkihallgatásra szóló megkeresést kapott a nyolcéves Noel a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságától – írja a Blikk. A pénzügyőr nyomozók költségvetési csalás ügyében szeretnék kihallgatni – személyesen vagy írásban – a kisfiút, aki nem sokat ért az egész, neki küldött levélből.

Noel édesapja a lapnak azt mondta: a pénzügyőrök a levélben nevesítenek két személyt, valószínűleg őket gyanúsíthatják valamivel, de ők még nem is hallották a nevüket korábban. Épp ezért nem tudja elképzelni, mi szükség van a fiú kihallgatására – amire egyébként a törvény indokolt esetben lehetőséget ad.

A NAV sajtóosztálya azt közölte: az ügyben csaknem nyolcszáz személyt kerestek fel, hogy úgynevezett távtanúként, írásban tegyenek vallomást. Ez a módszer egyszerűsítést jelent, például ha nagyszámú tanú kihallgatására van szükség. Noel feltehetően adategyezés miatt kapott levelet.