Blatter újra beleült a FIFA elnöki székébe

-

Sepp Blattert nem zavarja a svájci ügyészség vizsgálata. Ma visszatért zürichi irodájába, ügyvédje pedig kijelentette, hogy semmilyen törvénytelenséget nem követett el.


Amíg a világ vezető focibajnokságai hétfői pihenőnapjukat töltötték, addig a világfutballt irányító testületben annál váratlanabb dolog történ. Három nappal azt követően, hogy a svájci nyomozó ügyészség hivatalosan is vizsgálatot indított Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FFA) elnöke ellen csalás, sikkasztás és egyéb pénzügyi visszaélések miatt, a svájci sportdiplomata visszatért zürichi irodájába.

Blatter még vár egy állásfoglalást a FIFA etikai bizottságától, hogy vajon felfüggesztik-e az ügyészi vizsgálat idejére, de ettől aligha kell tartania.


Joseph Blatter nem érzi úgy, hogy bármi rosszat tett volna, és büszkén tért vissza munkahelyére


„Blatter úr ma beszélt a FIFA testületeivel, tájékoztatta őket, hogy együttműködik a svájci ügyészséggel annak vizsgálatai során. Ő nem követett el semmilyen törvénytelenséget, és megerősítette, hogy marad a FIFA elnöki posztján” - állt a Blatter ügyvédje, Lorenzo Erni által kiadott nyilatkozatban.

A jogász Michel Platini ügyében is megszólalt, ugyanis az európai szövetség francia elnökének – és a FIFA elnöki posztjának első számú várományosának – neve is előkerült a pénzügyi visszaélések ügyében, miután kiderült, hogy 2011-ben mintegy 1,5 millió eurót utalt át neki a FIFA az 1999 és 2002 között végzett munkájáért.

„Ami a Platini-ügyet illeti, Blatter elnök úr elmondta a svájci ügyészségnek, hogy Platini úr rendkívül hasznos munkatársa volt a FIFA-nak, mint elnöki tanácsadó 1998-tól kezdve. Azt is elmondta, hogy a kifizetés alapját valós teljesítés képezte és semmi más. És mindezt számlák is alátámasztják” - tette hozzá Erni, aki ezek után a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem válaszolt több kérdésre.