Blatter már az UEFA-nak is nekiment

Fotó: AFP / NELSON ALMEIDA / AFP / NELSON ALMEIDA

-

Sepp Blatter ötödik FIFA-elnöki ciklust szeretne, az UEFA szerinte „tiszteletlen”, amikor a lemondását követeli.


Milyen meglepő, Sepp Blatter FIFA-elnök megint összekapott valakivel. Most éppen az UEFA-nak ment neki, amiért az európai futballszervezettöbb tagországa is a lemondását követeli – főként a katari vb körüli korrupciós ügyek miatt. A 78 éves svájci sportdiplomata ennek kapcsán a mostani FIFA-kongresszuson elmondta:

„Ez volt a leginkább tiszteletlen dolog, amit életem során tapasztaltam”.
Hozzátette: a 2014-es brazil vb-vel még nem ért véget a missziója, ezért szorítóba lép a 2015-ös FIFA-elnökválasztáson is, hogy újjáépíthesse a válságban lévő szervezetet – írja a BBC. Újdonságként megemlítette, hogy szeretne bevezetni egy olyan videobírós rendszert, ami már más sportágakban bevált: azaz egy csapat edzője vitás helyzetekben kérheti majd a videós visszajátszást a bíróktól.


Nem lesz korhatár

Nem támogatta a korhatár bevezetését választott képviselők esetében a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tagsága – írja az MTI. A 209 országos szövetség nagy része ellenezte azt is, hogy kikössék, hány cikluson át lehet betölteni egy posztot. A javaslatot elsősorban az európai szövetséghez (UEFA) tartozók támogatták, így próbálták volna ellehetetleníteni, hogy a svájci Sepp Blatter jövő májusban újra induljon az elnöki címért.