BL: Nikolicsék zárt kapuk mögött fogadják a Real Madridot

Fotó: ANADOLU AGENCY / BURAK AKBULUT

-

Zárt kapus büntetést kapott a Legia Warszawa, így a lengyel csapat üres lelátók előtt lesz kénytelen játszani a Real Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek következő fordulójában.


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapjának csütörtöki közlése szerint a szervezet fegyelmi bizottsága azért büntette meg Nikolics Nemanja klubját, mert a nyitófordulóban a Borussia Dortmund elleni összecsapáson a hazai szurkolók sértő, rasszista és személyeskedő rigmusokat skandáltak, illetve megdobálták és megtámadták a vendégszektorban tartózkodó német drukkereket. A biztonsági személyzetnek könnygázt kellett bevetnie a randalírozó varsói szimpatizánsok megfékezésére. A zárt kapus büntetés mellett a varsóiaknak 80 ezer eurót is be kell fizetniük az UEFA kasszájába. Az eddig nyeretlen Legia október 18-án fogadja a címvédő Real Madridot.


A klub közleményt adott ki, amelyben tagadja a rasszizmus vádját, és közli, hogy fellebbezni fog. Mint kifejtik: a médiabeszámolókkal ellentétben a „Jude, Jude, BVB” helyett a „Nutte, Nutte, BVB” rigmust skandálták a szurkolóik, amit több német drukkercsoport is szokott kiabálni a Dortmund elleni meccseken, ez pedig nem rasszista vagy antiszemita tartalmú üzenet.

A Legiát korábban több alkalommal megbüntették szurkolóinak viselkedése miatt. Az Európa-liga előző kiírásában az Ajax ellen szintén üres stadionban kellett játszania a csapatnak, 2007-ben kizárták az Intertotó-kupából, majd az UEFA egy évre eltiltotta a nemzetközi szerepléstől.