BL-döntőben a Győr női kézisei

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Az elődöntőben 21-20-ra verte a címvédő Buducnostot a Győri Audi ETO.


Női kézilabda, Bajnokok Ligája-elődöntő:
Győri Audi ETO–Buducnost 21-20 (11-8)
Győr: Kiss, Grimsbö (kapusok) – Knedlíkova 1, Alstad, Löke 4, Hudák, Hársfalvi 1, Görbicz 1, Kovacsics 2, Sulland 4/4, Lakatos, Amorim 3, Orbán, Groot 5, Broch, Tóth G.
Buducnost: Zderic, Nenezic (kapusok) – Petrovic 2/2, Pavicevic, Neagu 6, Jaukovic 1, Agovic, Irman, Kovacevic, Bulatovic 4/1, Ramusovic, Cvijic, Mehmedovic 2, Pavicevic 1, Achruk, Raicevic 4

Két év után ismét Bajnokok Ligája-döntőt játszhat a Győri női kézilabda-csapata. A 2013-ban és 2014-ben győztes csapat tavaly a Final Fourba sem jutott be, idén pedig a BL-címvédő Buducnost várt rá az elődöntőben.

Idén januárban és februárban is találkozott a két csapat, előbb a Győr nyert (22-20), majd a Buducnost (25-22). Ezúttal a Győr kezdett jobban, a szünetre háromgólos előnyt épített ki (11-8), ám ettől még idegőrlőre sikerült a folytatás.

Rögtön a fordulás után 4-0-s rohammal fordítottak a montenegróiak, majd a Győr összekapta magát, és jellemzően egy vagy két góllal vezetett. A hajrában azonban csak egy gól maradt, Ambros Martín edző 68 másodperccel a lefújás előtt kért időt, sikerrel, mert a csapata kihúzta a maradék időt. A Győr győzelmének a kulcsa a rendkívül hatékony védekezés volt.

A másik ágon a macedón Vardar ellenfele a román CSM Bucuresti lesz.