Biztosítási csalás, gyújtogatás – újabb ügyben hallgatták ki Lajcsit

Fotó: MTI / Beliczay László

-

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy nagy értékű biztosítási csalással és gyújtogatással kapcsolatos ügyben is kihallgatta Galambos Lajost.


A Blikk szerint az egyik biztosítótársaság tett feljelentést az ügyben, miután Galambos Lajos (művésznevén: Lagzi Lajcsi) százmilliós kártérítést akart behajtani a cégen. A zenész a kárigény benyújtásakor azt állította, hogy négy évvel ezelőtt leégett a boldogasszonypusztai birtokán egy magtár. A biztosító illetékesei azonban úgy gondolták, hogy ebben az esetben szándékos gyújtogatás történt, és a biztosítással pénzhez akart jutni az elkö­vető.

A rendőrség megerősítette a Blikk információját, miszerint a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya valóban nyomozást indított csalás bűntettének elkövetése miatt, de jelenleg még ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.


Fröhlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje a lapnak azt nyilatkozta, hogy védence nem követett el semmit, sőt, ő is feljelentette a biztosítótársaságot. „Mivel a biztosító nem fizette ki a kárigényt, szó sincs csalásról. Galambos pedig polgári pert indított a cég ellen" - közölte a jogi képviselő.


Ez nem Lajcsi éve

Galambos Lajost víz-, gáz- és áramlopással, valamint vesztegetéssel gyanúsítják, szeptember vége óta előzetes letartóztatásban van a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben.

Nemcsak a biztosítási csalással, de időközben összefüggésbe hozták egy műkincsrablással is, illetve a NAV azt is vizsgálja, hogy a birtokán talált benzinkút legálisan üzemelt-e – idézte fel a beszámoló.